Witte Stok

Vandaag is het de Internationale Dag van de Witte stok, een dag die wereldwijd aandacht vraagt voor meer begrip, de verkeersveiligheid en inclusie van mensen met een visuele beperking.

Het thema van dit jaar is: op pad met de witte stok, geef ons de ruimte. Het idee is dat er aandacht wordt gevraagd om mensen met de witte stok de ruimte te geven die ze nodig hebben om zich te oriënteren onderweg.
Of bijvoorbeeld hulp aan te bieden om een lastig punt te overbruggen of veilig over te steken.
De afgelopen jaren is er al veel actie geweest voor de witte stok. Maar om mensen zich hier echt bewust van te maken, moet je de boodschap blijven herhalen. Dit doen we het liefst dagelijks, maar zeker tijdens de internationale dag van de witte stok.
Elisabeth Smelik  kwam in kontact   Code 0 Producties en samen broeden ze een mooie witte stok middag uit  op het  Koopmansplein in AssenMet dank aan Cees v d Boom  voor zijn foto van de openings handeling

Ik heb geprobeerd het in beeld te brengen van opbouw mensen halen van de samen komst plek, het welkom op het plein.    De gesprekjes en plaatjes van de media.
De officiële start en openings woorden het uit proberen om te lopen met stok en speciale bril op over de lijnen de weg te vinden.

 

 

 Klik hier voor meer foto’s