Dominique Latoel

Berichten op FB
      Bericht van Dominique  op FB
Afgelopen week mocht ik meewerken aan een muurschildering in het Molukse gebied in Assen. Dit samenwerkingsproject, ondersteund door de plaatselijke overheid @gemeenteassen en woningcorporatie @actiumwonen, was een krachtig bewijs van het belang van het creëren van betere gemeenschappen. De muurschildering, een levendige vertoning van Molukse cultuur en erfgoed, transformeert niet alleen de esthetiek van het gebied, maar verandert ook hoe mensen de Molukse gemeenschap zien.
Kunst heeft een diepe impact op openbare ruimtes, en deze muurschildering is een uitstekend voorbeeld. Door het Molukse gebied te verfraaien, streven we ernaar toeristen en bezoekers aan te trekken en de unieke culturele rijkdom van deze gemeenschap te tonen. Deze toestroom van bezoekers boost niet alleen de lokale economie, maar bevordert ook een gevoel van trots onder de inwoners.
Het project diende ook als een brug, die verschillende segmenten van de gemeenschap met elkaar verbindt. Via het samenwerkingsproces werkten inwoners, lokale overheden en Actium samen, om de banden te versterken en een gevoel van eenheid te stimuleren. Deze collectieve inspanning helpt om de manier waarop mensen denken en handelen te veranderen, en bevordert een meer inclusieve en samenhangende samenleving.
Bovendien staat de muurschildering als een kunstwerk met intrinsieke waarde. Het verrijkt het leven van degenen die het bekijken, en biedt een kans om creativiteit en culturele expressie te waarderen. De positieve transformatie van het Molukse gebied illustreert de kracht van kunst in het veranderen van percepties en het verbeteren van gemeenschappen. Door het uiterlijk van het gebied te veranderen, veranderen we ook de houding ten opzichte van de Molukken, vieren we hun bijdragen en vergroten we hun zichtbaarheid. Dit project benadrukt de belangrijke rol van kunst in gemeenschapsontwikkeling en culturele waardering.